Festival Een Nieuwe Tijd! op 1 juli

01
Vr Jul

Festival Een Nieuwe Tijd! op 1 juli

Als afsluiting van het project Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek organiseren we op vrijdag 1 juli 2022 een festival voor alle Achterhoekers in de SSP-hal van de DRU in Ulft! Kom je ook?!

Op 1 juli is het feest in de SSP-hal van de DRU in Ulft! We vieren dan samen het einde van het project Een Nieuwe Tijd! met een festival. Afgelopen jaren heb je diverse activiteiten langs zien komen waarin het wederopbouw erfgoed van de Achterhoek en de bijbehorende verhalen centraal stonden, maar waarbij we ook een brug naar de toekomst hebben geslagen. Denk aan Open Monumentendag, de SRV-wagen met escaperoom en interactief minimuseum, het verhalenproject, het project Groen in de Wijk en de verkiezing van de Ruwe Diamant. Het belooft een feestelijke afsluiting te worden met voor ieder wat wils: spannend én informatief!

Interessante lezingen – onder meer van schrijfster Annegreet van Bergen die de Achterhoekse bestseller Noo kriege wi-j ’t baeter schreef over het Achterhoekse naoorlogse leven, maar ook van Wouter van Eck over de nut en noodzaak van voedselbossen en Roel van Dijk over het belang van het vergroenen van de tuin. Er is een XXL kledingruilbeurs en een vintagemarkt. Test je kennis tijdens de Wederopbouw quiz en kom dansen op de muziek van singer-songwriter Rocco Ostermann en rockabilly muziek van de band Rumblin’ Rat Rods. Het wordt kortom een middag voor jong en oud(er). 

Om het gehele project tot een mooi einde te brengen organiseren we op vrijdag 1 juli 2022 van 14.00 tot 20.00 uur een gratis festival in de SSP-hal bij de DRU in Ulft. Door middel van verschillende activiteiten, zoals een vintagemarkt, kledingruil en open podium brengen we de thema’s erfgoed, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit onder de aandacht!  

Aanmelden programmaonderdelen

Er worden drie rondleidingen gegeven rondom de thema’s verleden, heden en toekomst. Deze rondleidingen zijn gratis. Er zijn per rondleiding 25 plekken beschikbaar, dus wil je mee doen dan kun je je via de links hieronder aanmelden!

Rondleiding over de DRU. Nederlands IJzermuseum en de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen verzorgen een rondleiding over de DRU waarin u een kijkje krijgt in hoe het werken er hier in het verleden aan toe ging. De rondleiding vindt plaats om 14.15 en 16.00 uur. Verzamelen 5 minuten van te voren bij de entree van de SSP-hal. Meldt u hier aan.

Hoe ziet de toekomst van de DRU eruit? CIVON vertelt ons hier alles over in een rondleiding over het terrein. Doet u mee? De wandeling vindt op twee momenten plaats, om 15.00 uur en om 17.00 uur. We verzamelen 5 minuten van te voren bij de entree van de SSP-hal. Meldt u hier aan.

Wilt u graag meer weten over het verduurzamen van monumenten? Tips en ervaringen worden uitgewisseld tijdens een rondleiding door het Ketelhuis, start om 15.30 uur. We verzamelen 5 minuten van te voren bij de entree van de SSP-hal. Meldt u hier aan.


`