Stemmen van een nieuwe tijd begonnen!

10
Vr mei

Stemmen van een nieuwe tijd begonnen!

Op woensdagavond 8 mei vond in het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers een inspiratiebijeenkomst plaats voor het verhalenproject Stemmen van een nieuwe tijd.

Het project, waarin verhalen worden opgehaald van inwoners uit de Achterhoek die de wederopbouwperiode hebben meegemaakt, ging van start in aanwezigheid van ambassadeur Annegreet van Bergen. Zij vertelde als geen ander over het leven in de wederopbouwperiode. Het was een succes! Al snel gonsden geluiden van herkenning  door de zaal. De veranderende tijd met bijvoorbeeld de verschillen tussen  man en vrouw, het politieke klimaat, maar ook de tot ver reikende gevolgen van de welvaart riepen veel herinneringen op. “Er moet een monument komen voor de wasmachine!” aldus Annegreet.

Vervolgens vertelden Tim en Henriette van Erfgoed Gelderland over het project. Hoe kun je kunt deelnemen en wat er verwacht wordt van een ‘verhalenvanger’. 

Daarna was het tijd voor de inspiratievensters! 20 panelen die de basis zullen vormen voor het vangen van de verhalen werden getoond. De deelnemers van de avond liepen langs de panelen en plakten herinneringen en interessante contactpersonen op de panelen. Dit vormt de basis voor de interviews later in het project. Ook was er de ruimte voor mensen om zich op te geven als verhalenvanger. 

Wij kijken met trots terug op de bijeenkomst en hopen dat de rest van het project de energie zal hebben die deze eerste avond had.


In september zal de eerste cursus worden gegeven voor de toekomstige verhalenvangers. We zijn nog volop op zoek naar mensen! Ook zijn we nog op zoek naar mensen die verhalen willen vertellen.. Meedoen of meer weten?


Inspiratievensters en prachtige wederopbouwarchitectuur uit de gemeente Bronckhorst
Ambassadeur Annegreet van Bergen aan het woord
Samen langs de vensters

`