Terugblik Open Monumentendag 2019

11
Vr Ok

Terugblik Open Monumentendag 2019

Wat viel er veel te beleven dit jaar!

In de hele Achterhoek stond het thema ‘wederopbouw’ in de schijnwerpers op 14 en 15 september. Het begon op 11 september met een grote spread in alle lokale kranten in de Achterhoek met per gemeente een overzicht met de activiteiten:

Voor de verschillende gemeentepagina’s klik je op de gemeentenaam:

Het Staring College in Borculo waar 13 september de opening van Berkelland plaats vond

De variëteit aan activiteiten was groot. Er waren natuurlijk panden uit de wederopbouwperiode opengesteld, maar daarnaast werd er ook van alles georganiseerd. Rondleidingen, fietstochten, muziek, exposities en zelfs theater waren allemaal onderdeel van Open Monumentendag. Alle comités in de Achterhoek hadden zich ingespannen om het thema wederopbouw in de schijnwerpers te zetten. En met succes! Veel bezoekers van de Open Monumentendagen maakten kennis met dit thema, maar ook eigenaren en gebruikers van panden ondervonden dat dit jonge erfgoed wel degelijk bijzonder is!

Bij de museumfabriek in Winterswijk is een mooie pop-up tentoonstelling neergezet

Er zijn dit weekend vier ‘razende reporters’ door de Achterhoek gereisd om verslag te doen van alle activiteiten. Deze rondgang leverde onder andere veel vlogs, verhalen en foto’s op. Hier vind je een terugblik van deze bijzondere dagen en al het moois wat er te zien was!

Benieuwd wat er allemaal te doen was in de regio? Zie het archief en selecteer de gewenste gemeente!


`