Eerste verhalen ‘Stemmen van een nieuwe tijd’ online

02
Ma Maa

Eerste verhalen ‘Stemmen van een nieuwe tijd’ online

Vorig jaar hebben 32 vrijwilligers zich ingezet voor het verhalenproject ‘Stemmen van een nieuwe tijd’. Al deze inzet heeft een prachtig resultaat opgeleverd: 58 verhalen over de wederopbouwperiode in de Achterhoek! Deze worden allemaal onderdeel van de ‘Canon van de wederopbouw’. Voordat het zo ver is, zijn (een deel van) de verhalen al te lezen op Mijn Gelderland. Klik hier!

De vrijwilligers, of ‘verhalenvangers’, hebben in 2019 deelgenomen aan een cursus Oral History van Erfgoed Gelderland. Hier leerden zij de fijne kneepjes van interviewen en verhalen schrijven. In 2020 worden de opgehaalde verhalen gedeeld. Voor de canon is alvast een voorproefje op deze website gezet onder ‘tijdlijn’.


`