Groen in de wijk gaat van start!

29
Wo Sep

Groen in de wijk gaat van start!

Het winnende ontwerpteam vanuit het Gelders Genootschap is samen met gemeente Doetinchem, Sité Woondiensten en BuHa aan de slag met Groen in de wijk. Op een stralende nazomer-dag is een start gemaakt met een schouw door de wijk.

In de wijk Schöneveld is het de bedoeling dat de achterpaden aangepakt worden. Achterpaden komen in de meeste wederopbouwwijken voor en kenmerken zich vaak doordat er veel steen en schuttingen aanwezig zijn. Hier liggen dus kansen voor meer groen en biodiversiteit. Dit draagt dan weer bij aan klimaatadaptatie: water kan beter wegstromen en groen neemt minder hitte op dan stenen.

Bij de bouw van de wijk was er al veel groen aanwezig. Dat geeft inspiratie voor nu! De schouw maakte duidelijk dat er veel ruimte aanwezig is bij de achterpaden. Ook hebben de huizen ruime tuinen. Groen heeft echter door de jaren heen plaats gemaakt voor stenen. Een moestuin is immers niet meer nodig.

Maar waar hebben de bewoners van de wijk wel behoefte aan? Als experts van de wijk zullen zij samenwerken met het team Groen in de Wijk. Waarom is het fijn wonen in Schöneveld en waarom juist niet? Samen gaan we aan de slag om de wijk klaar voor de toekomst te maken met inspiratie uit het verleden!`