Festival Een Nieuwe Tijd! op 1 juli

01
Vr Jul

01 t/m 01 juli 2022

Festival Een Nieuwe Tijd! op 1 juli

Een nieuwe tijd rijdt!

Als afsluiting van het project Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek organiseren we op vrijdag 1 juli 2022 een gratis festival voor alle Achterhoekers! Kom je ook?!

In 2019 zijn we van start gegaan met het project Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek. In dit project hebben elf gemeenten in de Achterhoek samengewerkt om het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode groots onder de aandacht te brengen. Verhalen en de tijdsgeest van deze periode stonden centraal, maar tegelijkertijd is er ook een brug geslagen naar de opgaven van nu. Maatschappelijk draagvlak, leefbaarheid, participatie, duurzaamheid en energietransitie zijn daarbij uitgangspunt geweest.

De afgelopen jaren is er binnen het project veel gebeurd. Het boek ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’ en het magazine ‘Lessen uit de wederopbouw’ zijn gepubliceerd, Ruwe Diamanten zijn uitgereikt en we hebben met de omgebouwde SRV-wagen een tour door de achterhoek gemaakt.

Om het gehele project tot een mooi einde te brengen organiseren we op vrijdag 1 juli 2022 van 14.00 tot 20.00 uur een gratis festival in de SSP-hal bij de DRU in Ulft. Door middel van verschillende activiteiten, zoals een vintagemarkt, kledingruil en open podium brengen we de thema’s erfgoed, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit onder de aandacht!

Zet deze datum alvast in je agenda! Meer informatie volgt binnenkort.

Foto: Monique Banning


Meer info

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 14:00 tot 20:00

Duur
van 01-07-2016
tot 01-07-2022

Thema's
Draagvlak
Duurzaamheid
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Agenda-item
Evenement

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken
`