Rondleiding CIVON Innovatiecentrum

01
Vr Jul

01 juli 2022

Rondleiding CIVON Innovatiecentrum

CIVON Innovatiecentrum geeft op 1 juli een rondleiding door het gebouw “AFBRAMERIJ”. Zij nemen u mee in de techniek en innovatie van de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie.

CIVON is gehuisvest in de 2600m2 grote Afbramerij van de voormalige DRU fabrieken in Ulft. Het gebouw ligt direct naast de plek waar ooit de Oude Meulenbeek het water aanvoerde voor de aandrijving van de blaasbalgen van een hoogoven. Het hart van het huidige DRU Industriepark in Ulft is precies de plek waar ooit de Ulftse ijzergieterij haar oorsprong had. Dit gebied langs de Oude IJssel werd de bakermat voor de Nederlandse ijzerindustrie.

Vanaf 1913 kwam er een niet aflatende stroom kleurrijke potten en pannen op gang en de DRU verwierf bekendheid vanwege de kleurrijk geëmailleerde producten. We kennen ze waarschijnlijk allemaal wel! Er kwam een badkuipengieterij bij en ook een stamperij, die plaatijzer verwerkte door het in een vorm te persen of stampen. Ook in de jaren na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde de DRU zich sterk. Er was een explosieve vraag naar kachels, pannen en badkuipen. Omdat de concurrentie toenam werd, onder leiding van industrieel vormgever Wim Gilles, vanaf de jaren zestig ook steeds meer aandacht besteed aan de vormgeving van de producten.

Op de DRU was altijd oog voor ontwikkeling. Het is daarom niet meer dan logisch dat CIVON zijn weg naar de DRU heeft gevonden. Bent u benieuwd naar de toekomst van het industriepark? Neem dan deel aan de rondleiding van 15.00 of 17.00 uur. Aanmelden kan via deze link. We verzamelen 5 minuten van te voren bij de welkomsttafels (entree van de SSP-hal).


Meer info

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 15:00 tot 19:00

Duur
van 01-07-2022
tot 01-07-2022

Categorieën
Agenda-item
Evenement

`