Rondleiding historie DRU-Industrieterrein

01
Vr Jul

01 juli 2022

Rondleiding historie DRU-Industrieterrein

Tijdens het Festival Een Nieuwe Tijd! kunt u deelnemen aan een rondleiding over het DRU-Industrieterrein. Het Nederlands IJzermuseum en de Oudheidkundige Vereniging nemen ons mee door de historie van het complex.

Wist u dat de DRU één van de oudste industriële bedrijven van Nederland is? In de 18de eeuw werd hier al een zogenaamde ‘Ysermolen’ gesticht, dit was een hoogoven/ijzergieterij die door een waterrad werd aangedreven. Dat dit in Het Oude IJsselgebied gebeurde is niet zo gek, want er werd al lange tijd ijzererts gewonnen. Toen de neven Theo Diepenbrock, Theodor en Bernard Reigers als pachters de leiding over de ijzermolen hadden gekregen groeide het bedrijf uit tot een van de belangrijkste werkgevers in de regio. In 1811 werden de twee families eigenaar van de fabriek en toen ontstond de naam Diepenbrock en Reigers Ulft (DRU).

De rondleiding wordt op 2 momenten gehouden (14.15 en 16.00 uur). Er zijn per rondleiding slechts 25 plekken beschikbaar dus aanmelden is verplicht. Dat kan via dit formulier. We verzamelen voor de eerste rondleiding om 14.10 en voor de tweede rondleiding om 15.55 bij de welkomsttafels (entree van de SSP-hal). Entree is gratis.


Meer info

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 14:15 tot 18:00

Duur
van 01-07-2022
tot 01-07-2022

Categorieën
Agenda-item
Evenement

`