Deelname

We kunnen niet zonder jou, doe je mee?!

Om het verhaal van de wederopbouw in de Achterhoek te kunnen vertellen hebben we jou nodig.

Een nieuwe tijd maken we samen!

De nieuwe tijd na de oorlog was bijzonder. De herinnering aan de oorlog was nog vers, er was woningnood en schaarste, maar er brak ook een periode aan van technologische vernieuwingen en groeiende welvaart.  Er werd ontzettend veel gebouwd met oude en nieuwe materialen en in het huishouden deden nieuwe gemakken zoals de wasmachine haar intrede. Om dit tijdsbeeld te kunnen vangen zijn we op zoek naar jou, zowel jong als oud!

Hoe kun je mee doen?

We zijn onder andere op zoek naar mensen die de wederopbouwperiode zelf hebben meegemaakt en hierover willen vertellen. Heb je een bijzonder verhaal uit deze periode? Vertel het ons!

Ook als je deze periode niet hebt meegemaakt kun je meedoen! Want hoe geven we de verhalen en het erfgoed uit deze tijd door aan volgende generaties? De huizen uit de jaren ’50 en ’60 zijn niet energiezuinig en voldoen misschien niet meer aan de eisen die je nu zou stellen aan een huis. Hoe help je deze huizen de toekomst in? Denk hierover met ons mee!

Ben je helemaal gek van mode, muziek, meubels of andere zaken uit de periode 1940-1965? Of organiseer je een evenement, lezing, filmavond of expositie over de jaren 1950 en 1960? Wij geven hier graag extra aandacht aan. Wil je met je school iets doen met deze periode? Laat het ons weten en wie weet kunnen we je helpen.

Aanmelden

    `