Boeklancering canon van de Wederopbouw

22
Zo Nov

22 t/m 27 november 2020

Boeklancering canon van de Wederopbouw

In november is het zo ver! Het boek over de wederopbouwjaren in de Achterhoek komt uit. 'Noo kriege wi-j 't baeter' geschreven door Annegreet van Bergen.

Het boek vertelt het verhaal van de wederopbouwperiode in 20 thema’s aan de hand van persoonlijke herinneringen van inwoners van de Achterhoek.

Het project ‘stemmen van een nieuwe tijd’ leverde de inspiratie voor het boek. Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in deze tijd en hoe herinneren de inwoners van de Achterhoek dit? Ruim 90 verhalen werden er door de verhalenvangers geschreven. Annegreet van Bergen bundelde dit tot 20 thema’s. De Ruwe diamanten staan ook in het boek en er zijn ook drie verhalen in het dialect te vinden, geschreven door leerlingen van het Ulenhof college. Het boek draagt bij aan de identiteit van de Achterhoek en laat zien hoe onze huidige omgeving haar wortels heeft in de wederopbouwperiode.

Annegreet van Bergen is econoom en onder andere auteur van Gouden Jaren en Het goede leven.  Zondag 22 november is de boeklancering.


Meer info

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 00:00 tot 00:00

Duur
van 22-11-2020
tot 27-11-2020

Thema's
Draagvlak
Duurzaamheid
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Agenda-item
Evenement