Canon

Canon

De wederopbouwcanon van de Achterhoek

In 2019 en 2020 wordt er hard gewerkt aan de canon van de Wederopbouw. In 20 vensters wordt het verhaal van de wederopbouwperiode in de Achterhoek verteld.

De periode van de wederopbouw heeft een aantal bijzondere en noemenswaardige momenten gekend in de Achterhoek.  Deze momenten, thema’s en gebeurtenissen zullen in 2020 een plek krijgen in een canon van de wederopbouw.

Het project ‘stemmen van een nieuwe tijd’ geeft deze canon vorm. Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen in deze tijd en hoe herinneren de inwoners van de Achterhoek dit? De canon draagt bij aan de identiteit van de Achterhoek en laat zien hoe onze huidige omgeving haar wortels heeft in de wederopbouwperiode. Wanneer de canon gereed is begin 2020 zal deze door de hele regio te zien zijn in de SRVwagen. Ook op de website zal je de canon kunnen vinden. Tot die tijd vind je hier een klein voorproefje.


Meer info

Meer weten of meedoen?

Wil je ook een bijdrage leveren aan de canon? Dat kan! Via het project ‘Stemmen van een nieuwe tijd’ kan je verhalen ophalen of vertellen die een plekje kunnen krijgen in de canon.

Foto's

Projectdetails

Thema's
Draagvlak
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Educatief
Evenement
Project-item