Wederopbouw en educatie

Wederopbouw en educatie

Educatieproject 'De nieuwe tijd' voor basisscholen

Het doel van dit educatieproject is om de unieke identiteit van de wederopbouw onder de aandacht te brengen. In relatie met het Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers wordt onderzoek gedaan naar de historie van de omgevingsgebouwen. Het streven is om een link te leggen in samenwerking met de leerlingen tussen de tijd van toen, de gebouwen uit de wederopbouw van toen, de verhalen van de mensen van toen en tussen het nu. Een belangrijk aspect van identiteit is dat ze verandert in de tijd. Tijd verandert alles. Leven in de tijd verandert onze identiteit, elke dag.

Vanaf september 2019 zal dit educatieproject ten uitvoer gaan. In elke gemeente mogen 3 groepen van verschillende basisscholen hier gratis aan deelnemen. Het educatieproject wordt in principe ontwikkeld voor de groepen 7 (groepen 6 en 8 worden hierin meegenomen). Het ontwikkelde project zal naderhand geborgd worden in de digitale leerlijn Reizen in de Tijd van Erfgoed Gelderland.

Vanuit het Cultuur en Erfgoedpact participeren 9 gemeenten (Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Doesburg en Montferland). Daarnaast zijn de gemeenten Zutphen en Lochem voor dit project aangesloten waardoor het project in 11 gemeenten uitgevoerd zal worden.

Het project bestaat uit een voorbereidende les op school gegeven door de leerkracht, een cultuurontmoeting door een kunstenaar en een presentatie van de gemaakte kunst/bouwwerken op school.

Lees hier meer over Een nieuwe tijd! en educatie.


Meer info

Meer weten?

Voor meer informatie over het Cultuur en Erfgoedpacht Achterhoek klik hier

Voor meer informatie over Reizen in de tijd klik hier

Voor meer informatie over het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers klik hier

Foto's

Projectdetails

Locatie

Gebouw ’t Brewinc
IJsselkade 13
7001 AN Doetinchem
Telefoon 0314 – 78 70 78
E-mail info@ecal.nu

Thema's
Draagvlak
Wijkaanpak

Categorieën
Educatief
Evenement
Project-item

Betrokken partijen
Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek
Reizen in de Tijd
Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers