Een nieuwe tijd…

01
Ma Jun

01 juni t/m 31 december 2020

Een nieuwe tijd…

het project en de coronacrisis

Een nieuwe tijd is naast de naam voor dit project ook een toepasselijke omschrijving voor de situatie waarin wij ons bevinden. Een uitzonderlijke en ongekende situatie voor Nederland buiten oorlogstijd. Deze huidige nieuwe tijd brengt voor ons allemaal uitdagingen en onzekerheden mee. Voorlopig zijn er bijvoorbeeld geen bijeenkomsten mogelijk. Het is belangrijk om thuis te blijven voor ieders gezondheid. Dit betekent echter niet dat er niets te beleven valt!

Dankzij de verhalenvangers van het project ‘Stemmen van een nieuwe tijd’ begint Annegreet van Bergen binnenkort aan het schrijven van de canon. De vele verhalen die geschreven zijn vormen de basis van het grote verhaal over de wederopbouw. Houd onze website en social media in de gaten voor meer nieuws hierover! Een deel van de verhalen is alvast te lezen op de website van Mijn Gelderland. 

Net voordat de crisis begon heeft er een ‘kick-off’ bijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de Erfgoed Deal. Deze vond plaats bij natuurpark Kronenkamp in Neede. Een mooie wederopbouwlocatie die zeker, als de crisis weer voorbij is, een bezoek waard is! Jephta Dullaart, netwerker van de Erfgoed Deal, schreef een mooie blog over de kick-off en het project. Lees het hier.  

Naast de canon wordt er ook aan andere projecten zoals de ruwe diamanten, duurzaamheid en wederopbouw en groen en wederopbouwwijken gewerkt. Dit gaat wat anders dan voorheen, maar gelukkig zijn er nu vele digitale toepassingen waardoor we ook vanuit huis hier aan kunnen werken. Een nieuwe tijd! gaat door, ook al is het in een iets andere vorm dan voorheen.

 


Meer info

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 13:00 tot 22:00

Duur
van 01-06-2020
tot 31-12-2020

Thema's
Draagvlak
Duurzaamheid
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement
Project-item