Lezing Annegreet van Bergen

14
Vr Feb

14 t/m 14 februari 2019

Lezing Annegreet van Bergen

Het goede leven

Annegreet van Bergen, econome, journaliste, schrijfster en ambassadeur van Een nieuwe tijd! is vooral bekend van haar bestseller “Gouden Jaren”. Zij komt vertellen over haar nieuwste succesboek “Het Goede Leven” bij de Kunstkring Ruurlo.

In dit boek laat ze met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de geweldige naoorlogse groei het leven veranderde in de steden maar ook op het platteland. In de voorgaande zeventig jaren is Nederland in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.
Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Weelde went, zeker als dit stapje voor stapje gaat. Er kwamen beroepen bij maar er verdwenen ook beroepen, zoals grutter en kolenboer.
Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. Supermarkten en computers deden hun intree.
De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig
nog sigarenbandjes?
En ….. welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Welk kind kan zijn moeder nog achter het wasbord uittekenen? Dat beeld is dankzij de wasautomaat uit de tijd geraakt.

Vanwege het Boekenweekthema “De moeder de vrouw” besteedt Annegreet extra veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist in de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen.

Hierover en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen, een verhaal dat zij met de nodige humor vertelt. Dankzij het authentieke beeldmateriaal dat zij tijdens de presentatie vertoont wordt het een zeer plezierige, extra boeiende avond; waar zeker door de nieuwe generatie met verbazing en soms met ongeloof naar wordt gekeken. Voor velen zal het een nostalgische reis zijn vol herinneringen uit vervlogen tijden.

 


Meer info

Meer weten?

Klik hier!

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 20:00 tot 22:00

Duur
van 14-02-2020
tot 14-02-2019

Thema's
Draagvlak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement
Project-item

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken