Open Monumenten Dag

14
Za Sep

14 t/m 15 september 2019

Open Monumenten Dag

Wederopbouw en Open Monumenten Dag

Open Monumenten Dag kent in 2019 naast het landelijke thema 'Plekken van Plezier' ook het regionale thema 'Wederopbouw'. Erfgoed uit deze onbekende en daarom onbeminde periode is in de hele Achterhoek tijdens Open Monumenten Dag te bezoeken.

Laat je verwonderen door al het moois wat is gebouwd tijdens de wederopbouwperiode. Traditionele architectuur zoals de Delftse school, maar ook het Nieuwe bouwen is allemaal te zien tijdens Open Monumenten Dag. Ga mee met een dorpswandeling door een wijk uit de wederopbouwperiode en je zult nooit meer hetzelfde tegen deze ‘eentonige’ huizen aankijken. Zie hoe de industrie floreerde en bijzondere bouwwerken opleverde. Of laat je meevoeren naar een tijd waarin bribus-keukens ‘de droom van elke huisvrouw’ waren.


Meer info

Meer weten?

Voor het complete programma verschijnt er in augustus een krant waarin alle activiteiten met betrekking tot wederopbouw in de Achterhoek zijn opgenomen. Natuurlijk is er ook nog veel meer te zien deze dagen: kijk per gemeente op de website van Open Monumentendag naar het programma.

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 09:00 tot 17:00

Duur
van 14-09-2019
tot 15-09-2019

Thema's
Draagvlak
Duurzaamheid
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken