Open Monumenten Dag

14
Za Sep

14 t/m 15 september 2019

Open Monumenten Dag

Wederopbouw en Open Monumenten Dag

Elf gemeenten in de Achterhoek werken samen in het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ waarin het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode in de schijnwerpers staat. Wat is er nog en wat kunnen we er mee? Tijdens Open Monumentendag kan je dit ontdekken!

Regionaal thema

Open Monumentendag kent in 2019 naast het landelijke thema ‘Plekken van plezier’ ook het regionale thema ‘Wederopbouw’. Erfgoed uit deze onbekende en daarom onbeminde periode is in de hele Achterhoek tijdens Open Monumentendag te bezoeken. Laat je verwonderen door al het moois wat gebouwd is tijdens de wederopbouwperiode. Traditionele architectuur zoals de Delftse school, maar ook het Nieuwe bouwen is allemaal te zien. Ga mee met een dorpswandeling door een wijk uit de wederopbouwperiode en je zult nooit meer hetzelfde tegen deze ‘eentonige’ huizen aankijken. Zie hoe de industrie floreerde en bijzondere bouwwerken opleverde. Of laat je meevoeren naar een tijd waarin bruynzeel-keukens ‘de droom van elke huisvrouw’ waren. Kijk in de agenda om erachter te komen wat er in jou gemeente wordt georganiseerd!


Voor een ouderwets prijsje met het OV

Op 14 en 15 september voor ouderwets tarief met het OV! Tijdens de Open Monumentendagen kun je met Arriva voordelig door de hele Achterhoek reizen. Voor maar 5 euro kun je met 1 volwassene en 2 kinderen de hele dag met de bus. Zie voor volledige voorwaarden arriva.nl.

 


Meer info

Meer weten?

Natuurlijk is er ook nog veel meer te zien deze dagen: kijk per gemeente op de website van Open Monumentendag naar het programma. Voor het thema wederopbouw kan je bij de agenda op deze website alles zien wat er in de regio Achterhoek wordt georganiseerd.

Foto's

Projectdetails

Tijdstip
van 09:00 tot 17:00

Duur
van 14-09-2019
tot 15-09-2019

Thema's
Draagvlak
Duurzaamheid
Omgevingswet
Wijkaanpak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken