Superboeren

17
Ma Jun

17 juni t/m 25 augustus 2019

Superboeren

Tentoonstelling 65 jaar de Graafschap

Stadsmuseum Doetinchem laat een unieke tentoonstelling zien en beleven van 65 jaar de Graafschap. De voetbalclub van de Achterhoek.

Een thematisch overzicht van 65 jaar méér dan alleen een voetbalclub. Helden, Vreugde, Verdriet en het DNA van De Graafschap komen bij elkaar. In vier museumzalen worden deze thema’s in passende sferen verbeeld in voorwerpen, foto’s, films en achtergrondinformatie. Kernwaarden van de club als TROTS, D’RAN, EERLIJK, GENIETEN, SAMEN, VEURALTIED zijn terug te zien in de thema’s.

Sinds de oprichting in februari 1954 is De Graafschap onlosmakelijk verbonden geweest met De Vijverberg. Seizoen 2018-2019 speelt de club weer in de Eredivisie. In dit kenmerkende stadion is De Graafschap uitgegroeid tot dé Achterhoekse trots.

De Vijverberg is de plek van Helden én van Antihelden. Want zonder Helden geen Antihelden en zonder Verdriet geen Vreugde. En zonder de Achterhoekse mentaliteit en onvoorwaardelijk liefde voor de club geen DNA.

Deze thematentoonstelling prikkelt u en nodigt uit om uw eigen verhaal te vertellen of zelfs te laten zien. U kunt persoonlijke voorwerpen aan de tentoonstelling toevoegen om uw eigen verhaal te delen. Zo ontstaat een unieke én persoonlijke tentoonstelling die recht doet aan de identiteit en trots van De Graafschap en haar brede trouwe netwerk.

U gaat vele bruiklenen bewonderen van particulieren die betrokken zijn bij de club. In de spelerstunnel is de spelersgang van De Vijverberg verbeeld. En met een Virutal Reality-beleving waant u zich in een uitverkocht stadion.

Neem aan de bar even de tijd om te luisteren naar interviews. Ruik de geur van stro en gras, terwijl u door talloze documenten bladert. Of speel samen een potje voetbal in het Kidsmuseum van de Superboertjes.

Wees welkom en beleef De Graafschap in het Stadsmuseum Doetinchem!


Meer info

Meer weten?

Stadsmuseum Doetinchem maakt de verbinding tussen Cultuurhistorie en Sport met de tentoonstelling Superboeren, 65 jaar De Graafschap. Hier de website van de Superboeren

Openingstijden: Dinsdag t/m Zaterdag 10 – 17 uur, Zondag 13 -17 uur.

Foto's

Projectdetails

Locatie

Stadsmuseum Doetinchem

Burgemeester van Nispenstraat 2

7001 BS Doetinchem

 

Tijdstip
van 11:00 tot 18:00

Duur
van 17-06-2019
tot 25-08-2019

Thema's
Draagvlak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement

Betrokken partijen
Stadmuseum Doetinchem
De Graafschap

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken