Terugblik op de Algemene Technische School

14
Za Sep

14 september 2019

Terugblik op de Algemene Technische School

Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019, 10.30-16.30 uur

Op de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2019 blikt het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers terug op verschillende aspecten uit de wederopbouwperiode en de geschiedenis van de Algemene Technische School (ATS) voor Doetinchem en omstreken. Deze school was tot 2009 in ’t Brewinc gevestigd. Dit gebouw biedt nu onderdak aan onder andere de Bibliotheek en het Erfgoedcentrum.

Interviews met oud-leraren en -leerlingen van de ATS, acts, foto’s, films, korte lezingen en livemuziek brengen u terug naar de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw.

Vindt u het leuk om uw favoriete platen uit die tijd mee te nemen? Dat kan. Op verschillende plekken in ’t Brewinc staan pick-ups voor u klaar en introduceren diskjockeys uw plaat.

U bent van harte welkom!

Wilt u meewerken aan het programma van de Open Monumentendagen, dan nodigen wij u van harte uit om ons dit te laten weten.
Wij zijn nog op zoek naar oud-leraren, -leerlingen en andere -werknemers die voor publiek geïnterviewd willen worden over hun tijd op de ATS. Een ander onderdeel van het programma is dat wij het publiek een les van toen opnieuw willen laten herbeleven. Wij zijn in gesprek met een aantal oud-leerkrachten die hieraan hun medewerking willen verlenen.
Voelt u hier ook voor, dan verzoek ik u contact op te nemen met Ellen ten Brink via e.tenbrink@ecal.nu.
Mocht u foto’s of ander interessant materiaal van de ATS willen uitlenen voor de expositie, dan horen wij dit ook graag.

Het volledige programma wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Van te voren aanmelden is noodzakelijk met het oog op een beperkt aantal zitplaatsen. U kunt uw komst doorgeven via info@ecal.nu of 0314-787078.


Meer info

Foto's

Projectdetails

Locatie

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, ’t Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem

 

Tijdstip
van 10:30 tot 16:30

Duur
van 14-09-2019
tot 14-09-2019

Thema's
Draagvlak

Categorieën
Agenda-item
Educatief
Evenement
Project-item

Betrokken partijen
Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Meer informatie over deze activiteit

Website bezoeken