Nieuws

01
Vr Jul

Festival Een Nieuwe Tijd! op 1 juli

Als afsluiting van het project Een Nieuwe Tijd! Wederopbouw in de Achterhoek organiseren we op vrijdag 1 juli 2022 een festival voor alle Achterhoekers in de SSP-hal van de DRU in Ulft! Kom je ook?!

...
06
Do Jan

Terugblik en vooruitblik

Nu 2021 achter ons ligt is het tijd om even terug te blikken naar de afgelopen jaren. Het bleek niet mogelijk om onze tour en daarmee het project af te maken. Het was slecht nieuws en een bittere pil, maar tegelijkertijd hebben we in 2022 nog hele mooie weken in het vooruitz...

Meedoen?

Hoe kun je mee doen?

Een nieuwe tijd maken we samen. Daarom zijn we op zoek naar jou, zowel jong als oud!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ben je helemaal gek van de architectuur, mode, muziek, meubels of andere zaken uit de periode 1940-1965? Laat het ons weten.
  • Organiseer je een evenement, lezing, filmavond of expositie over deze periode? Wij geven hier graag extra (media) aandacht aan.
  • Wil je met je school iets doen met deze periode en een onderwerp als duurzaamheid? Laat het ons weten en wie weet kunnen we je helpen!

Jouw verhaal

De (nieuwe) tijd na de oorlog was bijzonder. Herinneringen aan de oorlog, woningnood en schaarste. Maar ook een periode van technologische vernieuwingen en groeiende welvaart. Om dit tijdsbeeld in beeld te brengen zijn we op zoek naar Achterhoekers met een verhaal.

Duurzaam de toekomst in

Denk mee over actuele vraagstukken/uitdagingen voor de toekomst als: hoe geven we de verhalen en het erfgoed uit deze tijd door? Hoe help je de huizen uit de jaren ’50 en ’60 de toekomst in?

`