Nieuws

02
Ma Maa

Een nieuwe tijd! trapt af bij de Erfgoed Deal

We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat we zijn geselecteerd als een van de eerste projecten die erfgoed inzetten bij klimaatadaptatie, energietransitie en omgang met stedelijke groei en krimp in een duurzamer Nederland. Dat is wat de komende drie jaar door ove...

Meedoen?

Hoe kun je mee doen?

Een nieuwe tijd maken we samen. Daarom zijn we op zoek naar jou, zowel jong als oud!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ben je helemaal gek van de architectuur, mode, muziek, meubels of andere zaken uit de periode 1940-1965? Laat het ons weten.

  • Organiseer je een evenement, lezing, filmavond of expositie over deze periode? Wij geven hier graag extra (media) aandacht aan.

  • Wil je met je school iets doen met deze periode en een onderwerp als duurzaamheid? Laat het ons weten en wie weet kunnen we je helpen!

Jouw verhaal

De (nieuwe) tijd na de oorlog was bijzonder. Herinneringen aan de oorlog, woningnood en schaarste. Maar ook een periode van technologische vernieuwingen en groeiende welvaart. Om dit tijdsbeeld in beeld te brengen zijn we op zoek naar Achterhoekers met een verhaal.

Duurzaam de toekomst in

Denk mee over actuele vraagstukken/uitdagingen voor de toekomst als: hoe geven we de verhalen en het erfgoed uit deze tijd door? Hoe help je de huizen uit de jaren ’50 en ’60 de toekomst in?