Voorproefje persoonlijke verhalen

01

2020

Voorproefje persoonlijke verhalen

Hier alvast een voorproefje van 3 persoonlijke verhalen uit het verhalenproject: 'Toen de postbode meer deed dan post bezorgen', ‘Dina, now kriegen wi’j et bèter!’ en 'Rijksdaalders uit de kassa'.


Toen de postbode meer deed dan post bezorgen

Wim Klein Goldewijk is geboren in Zieuwent op 5 augustus 1929. Hij is 10 jaar als de oorlog uitbreekt. Tijdens de oorlog zit hij op de lagere school in het dorp. Hierna gaat Wim thuis op de boerderij werken. Tot op een dag de heer Voorhuis van het postkantoor langskomt. Hij zoekt een hulpbesteller. Vader Klein Goldewijk stelt zijn zoon Wim voor. Wim is bij de post geweest van 1948 tot aan zijn pensionering. Hij kan boeiend vertellen over zijn werk als postbode.

Lees meer >>

 


‘Dina, now kriegen wi’j et bèter!’

Eduard Riewald (23-06-1939) is geboren en getogen in Doesburg. Hij kijkt terug op de tijd direct na de Tweede Wereldoorlog. Het is een tijd met weinig inkomen, maar ook de tijd van de komst van de AOW. Zijn grootouders wonen bij het gezin in huis.

Lees meer >>

 


Rijksdaalders uit de kassa

De heer B. Venderbosch (1930) uit Zieuwent zag zijn eerste televisie-uitzending in Nijmegen. Hij was daar in militaire dienst. Een leverancier van tv-toestellen en radio’s gaf rond 1950 of 1951 in de kazerne een demonstratie met een tv-toestel. Er waren toen al proefuitzendingen van de NTS vanuit Hilversum. Philips Experimentele Televisie heetten die.

Lees meer >>

 


 

Beeld en geluid

Afbeeldingen

`