Verhalen van toen…

Verhalen van toen.


Diepvrieshuis ‘’De Vliegehoek’’

‘’Een tijdlang brachten we het vlees naar een eigen lade in het diepvrieshuis hier in de buurt. Overal op het platteland bestonden in die tijd de vrieshuizen, voordat elk huis een koelkast kreeg of eigen vrieskist. We waren erg zelfvoorzienend.’’

Lees meer >>


Wat wij hebben, delen we met elkaar

Deze Molukse dames vertellen over de tijd dat zij met hun ouders naar Nederland kwamen in Drenthe en later, toen zij trouwden, in de Winterswijkse gemeenschap. Al snel is de hechte band voelbaar tussen de drie dames. “Wat wij hebben, delen wij met elkaar”, zegt Anny. En dat is mooi gezegd. Want of het nu over lief en leed gaat, lekker eten en trots op de gemeenschap, het maakt niet uit. De mensen uit de Molukse gemeenschap zijn één. En dat is de rode draad tijdens het gesprek.

Lees meer >>


De Ulfter brug

De Ulfter brug is een belangrijke schakel in de verbinding tussen Dieren, Doetinchem en Doesburg. Al in het midden van de achttiende eeuw lag hier een brug. Tijdens de capitulatie, eind maart 1945, werd de brug opgeblazen door de Duitsers. Van 1945 tot 1953 moest Ulft het met een noodbrug doen die even ten zuiden van de oude brug, richting Gendringen, werd geplaatst.

Lees meer >>


De Moezeköttel

In maart 1945 werden bij de bevrijding van Megchelen in de huidige gemeente Oude IJsselstreek talrijke huizen en boerderijen vernield. Op de puinhopen werden voor de inwoners in snel tempo eenenzeventig noodwoningen gebouwd. De Moezeköttel, gelegen aan de Asbroek, is een van de weinige woningen die bewaard zijn gebleven. Na een grondige restauratie dient de woning nu als een documentatiecentrum. De bezoekers ervaren hier het door schaarste bepaalde leven van de bewoners in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog

Lees meer >>


Deel jouw verhaal met ons

Een nieuwe tijd! heeft een plek voor verhalen van iedereen en wil deze verhalen beschikbaar maken voor ons allemaal. Heb je een mooi verhaal over het leven van nu – bijvoorbeeld in een huis van toen – of ben je een bijzondere wijk uit deze periode aan het verduurzamen en wil je dit graag delen met ons? 

Hier kun je je opgeven!


Bijzondere verhalen van toen


 

`